ساعاتی پیش سامسونگ جدیدترین و قدرتمندترین گوشی خود را با نام گلکسی اس ۲۱ اولترا رونمایی کرد. آیا این پرچمدار در برابر رقبا شانسی دارد؟
نمایشگر
نمایشگر از جمله قطعاتی است که شرکت کرهای در تولید آن خودکفا بوده و یکهتازی میکند. سامسونگ در اس ۲۱ اولترا یکی از بهترین و درخشانترین نمایشگرهای خود را بهکارگیری کرده است. روشنایی ۱۵۰۰ نیتی با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و پشتیبانی از +HDR10 ویژگیهایی است که اس ۲۱ اولترا را از سه رقیب دیگر متمایز کرده است.
سه گوشی دیگر حاضر در این رقابت هرچند همگی به نمایشگر OLED مجهز هستند، دستکم در یکی از مشخصهها از رقیب کرهای عقب میمانند. نمایشگر پرچمدار شیائومی از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و +HDR10 پشتیبانی میکند؛ اما روشنایی آن ۸۰۰ نیت است. پرچمدار هواوی تنها از HDR10 و نرخ نوسازی ۹۰ هرتز پشتیبانی میکند. روشنایی گرانترین گوشی اپل ۸۰۰ نیت است و این گوشی فقط از HDR10 پشتیبانی میکند و نرخ نوسازی تصویر آن محدود به ۶۰ هرتز است.
دوربین
در بخش دوربین در نگاه اول حسگر ۱۰۸ مگاپیکسلی نسل دوم سامسونگ کاملا چشمگیر است. سامسونگ که ترکیب چهارگانه را برای گرانترین پرچمدار خود در نظر گرفته، دو حسگر تلهفوتو ۱۰ مگاپیکسلی را برای افزایش قابلیتهای بزرگنمایی تصویر به خدمت گرفته است. حسگر چهارم سامسونگ ۱۲ مگاپیکسلی و از نوع اولترا واید است. برای قضاوت بهتر کیفیت دوربین گلکسی اس ۲۱ اولترا به دادههای سایت DxO Mark نیاز داریم که متأسفانه تا این لحظه در دست نیست؛ اما این شانس را داریم که سه پرچمدار دیگر را براساس امتیازی که از بررسی DxO دریافت کردهاند قضاوت کنیم.
براساس امتیازات میت ۴۰ پرو پلاس به دلیل درخشش در بخش عکاسی و فیلمبرداری بالاترین نمره را کسب کرده است؛ اما دور از انتظار نیست که اس ۲۱ اولترا به دلیل بهرهمندی از حسگرهای قدرتمند در اکثر بخشها مخصوصا زوم امتیاز بالاتری ثبت کرده و مجموعا بهترین عملکرد را داشته باشد.
پردازنده
قبل از پرداختن به مقایسهی پردازنده لازم است یادآوری کنیم که اس ۲۱ اولترا یک گوشی متعلق به سال ۲۰۲۱ است. بر همین اساس، اکثر قطعات آن از جمله پردازنده بهروزتر است. در نتیجه، پیش افتادن سامسونگ از سایر رقبا میتواند موقتی باشد و رونمایی سایرین از محصولات ۲۰۲۱ خود، رتبهی سامسونگ را به چالش بکشد. با این تفاسیر، براساس آنچه تاکنون در دست داریم، اس ۲۱ اولترا از لحاظ قدرت پردازش در بین پرچمدارهای اندرویدی بسیار توانمند است.
با وجود توانمندی بالا، اسنپدراگون ۸۸۸ به کاررفته در اس ۲۱ اولترا براساس بنچمارکها با فاصلهی نسبتا کمی بعد از پردازندهی A14 Bionic اپل قرار میگیرد. کرین ۹۰۰۰ به کاررفته در میت ۴۰ پرو پلاس که همانند دو تراشهی دیگر ذکرشده از لیتوگرافی ۵ نانومتری بهره میبرد، در رتبهی سوم قرار میگیرد. در این بخش می ۱۰ اولترا به دلیل داشتن پردازندهی قدیمیتر اسنپدراگون ۸۶۵ با فناوری ساخت ۷ نانومتر پلاس در رتبه آخر قرار میگیرد.
باتری و قیمت
در بخش باتری، سامسونگ S21 اولترا به لطف داشتن ابعاد بزرگتر، توانسته است باتری حجیم ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی را در خود جای دهد. در بین سه رقیب دیگر، می ۱۰ اولترا و میت ۴۰ پرو پلاس به ترتیب با ۴۵۰۰ و ۴۴۰۰ میلیآمپرساعت از نظر ظرفیت باتری در رتبههای دوم و سوم قرار میگیرند. در این بین، اپل به استفاده از باتری با ظرفیت ۳۶۸۷ میلیآمپرساعت بسنده کرده تا آیفون ۱۲ پرو مکس از نظر ظرفیت باتری در رتبهی آخر قرار بگیرد؛ اما آنچه در خصوص باتری اهمیت دارد، اولا شارژدهی و دوما سرعت شارژ مجدد است.
شارژدهی پرچمدار سامسونگ به دلیل نوظهور بودن هنوز مشخص نیست؛ اما توان شارژ ۲۵ وات این گوشی هرچند از توان ۲۰ واتی آیفون ۱۲ پرو مکس بالاتر است؛ اما شاید برای باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی به اندازه کافی سریع نباشد. باید گفت دو رقیب چینی در سرعت شارژ بهشدت جلوتر هستند. هواوی میت ۴۰ پرو پلاس با توان ۶۶ وات شارژ میشود و می ۱۰ اولترا از شارژ سریع ۱۲۰ وات پشتیبانی میکند.